Oefentherapie Mensendieck

Wat is Oefentherapie?

Als kind hebben we leren zitten, staan, lopen en tillen. Bewegingen die zo vanzelfsprekend zijn geworden, dat we er niet of nauwelijks over nadenken. Totdat er iets misgaat…. Misschien til je verkeerd en heb je daardoor pijn in jouw rug. Mogelijk zijn de buikspieren verwaarloosd en is de rug overbelast. Het kan ook zijn dat je jarenlang je bewegingen met een bepaalde spier heeft uitgevoerd, terwijl je er drie of vier had kunnen gebruiken.

Als je bereidt bent zelf iets te doen aan uw pijnklachten, is oefentherapie Mensendieck een goede behandelmethode: je leert begrijpen waar de klachten vandaan komen om uiteindelijk beter met jouw lichaam om te gaan.

Een oefentherapeut is een specialist die je helpt met het bewust worden van jouw eigen lichaam. Dit gebeurt door langzaam te oefenen en door de informatie die je krijgt tijdens de oefeningen. Verder train je een nieuw houdings- en bewegingspatroon. Dit breng je zo veel mogelijk in de praktijk en je zal merken dat je na enige tijd automatisch kiest voor een betere houding en een gezondere manier van bewegen. Je kan uiteindelijk zèlf jouw klachten verhelpen of verminderen!

vvocm-sm