Joy Groot

Praktijkhouder

Joy Groot heeft in 2020 haar studie afgerond als Oefentherapeut Mensendieck. Voorafgaande heeft zij de sportopleiding Sport, Gezondheid en Vrijetijdsmanagement aan het CIOS afgerond. Direct na het afronden van de studie Oefentherapie Mensendieck heeft zij een eigen bedrijf opgericht en werkt nu in haar eigen praktijk.

Oefentherapie Joy is gevestigd in De Kwakel en is goed bereikbaar vanaf Uithoorn, Mijdrecht, Aalsmeer, Rijsenhout, Amstelveen en Kudelstaart.

Het belangrijkste doel voor Joy is de mens het eigen lichaam te laten leren kennen waardoor klachten voorkomen of zelfs verholpen kunnen worden. Het oefenen samen met de therapeut zijn handvatten die toegepast kunnen worden in het dagelijks leven waardoor de zelfredzaamheid vergroot wordt.

Tijdens haar studie heeft zij stage mogen lopen bij een kinderoefentherapie-praktijk, verzorgingstehuizen en thuis/ouderenzorg praktijken. Dit maakt haar een sterke therapeut doordat zij zich op veel facetten heeft kunnen ontwikkelen. Dit is dan ook een waardevolle basis voor haar verdere jaren als oefentherapeut Mensendieck.

Joy is gespecialiseerd in de behandeling van houdingsproblematiek, rug- en nekklachten, slaapproblemen en ontspanningsoefeningen. Ook (sport)revalidatie, medical taping en (ontspanning’s)handgrepen kunnen worden toegepast tijdens de behandelingen.

In de toekomst wil Joy middels diverse cursussen en bijscholing verdiepen in het behandelen van diverse aandoeningen.

joy-groot-oefentherapie-joy